Ontstaan

In 2015 hebben Gert Daniels, Wouter Wuyts en Ton Van der Kroon samen met een team mannen na een jaar voorbereiding de eerste Gathering of Men georganiseerd op chateau Frandeux (B). Een conferentie door en voor mannen.

50 mannenleiders, mannen, vertegenwoordigers van mannengroepen in België en Nederland kwamen er samen rond het vuur om te vergaderen, te beraadslagen over nieuwe initiatieven om mannenwerk meer zichtbaar te maken en nieuwe tools te ontwikkelen om jongens op pad te helpen!

Nieuwe samenwerkingen, nieuwe mannen-events en nieuwe initiatierites voor jongens werden bedacht en vorm gegeven. Een goede basis voor de toekomst van mannenwerk. Ook in Nederland zijn diverse mannen events gestart.

Sinds 2018 is een nieuw kernteam in België (www.mannenfestival.be)  en wordt er elk jaar hard & hart gewerkt om een groot mannenfestival te organiseren op De Kluis in de bossen van Sint-Joris-Weert. Het aantal deelnemende mannen groeit elk jaar (momenteel meer dan 450 !) Mannen kunnen kiezen uit een breed aanbod van workshops, gaan in verbinding met zichzelf en mekaar, her-ontdekken hun man-zijn. Mannen komen uit het hoofd, en meer in contact met hun gevoel en hun hart… luisteren, in gesprek gaan met elkaar, uitdagingen aangaan, in verbinding gaan, actie opzoeken of diepe rust! Er gebeurt veel, elke man gaat voldaan naar huis, beter in z’n vel… Als een man thuis is in zichzelf, straalt dit door naar zijn relatie, naar het gezin, naar de maatschappij.

Elk jaar ontstaan er nieuwe mannencirkels, die kan je zien op deze netwerksite!

Samen bouwen aan de toekomst!