Ontstaan

In 2015 hebben Gert Daniels, Wouter Wuyts en Ton Van der Kroon samen met een team mannen na een jaar voorbereiding de eerste Gathering of Men georganiseerd op chateau Frandeux (B). Een conferentie door en voor mannen.

50 mannenleiders, mannen, vertegenwoordigers van mannengroepen in België en Nederland kwamen er samen rond het vuur om te vergaderen, te beraadslagen over nieuwe initiatieven om mannenwerk meer zichtbaar te maken en nieuwe tools te ontwikkelen om jongens op pad te helpen!

Nieuwe samenwerkingen, nieuwe mannen-events en nieuwe initiatierites voor jongens werden bedacht en vorm gegeven. Een goede basis voor de toekomst van mannenwerk. Ook in Nederland zijn diverse mannen events gestart.

Sinds 2018 is een kernteam in België (www.mannenfestival.be)  elk jaar hard aan het werk om een groot mannenfestival te organiseren op de Kluis in de bossen van Sint-Joris-Weert. Honderden mannen gaan er in verbinding en her-ontdekken hun man-zijn. Zodat mannen meer in contact komen met hun gevoel, met hun hart en dus eerder hun vrouwelijke kwaliteiten innerlijk ontwikkelen. Luisteren, in gesprek gaan met elkaar, uitdagingen aangaan, in verbinding gaan, gevoelens uiten, focus, aandacht, welbevinden, en goed gevoel als man meenemen, voor zichzelf, de relatie, het gezin, de maatschappij. Een gezonde man in een gezond lichaam met een gezonde geest is waardevol!